• SÖK BUTIK
SÖK BUTIK
Optikbranschen»
AKTUELLT
2014-03-13 | Branschdagarna 2014
Optikbranschens branschdag 2014

I mars 2014 genomfördes för första gången Optikbranschens branschdag. Ett 60 tal representanter från detaljister, yrket, utbildningarna och leverantörsledet samlades för att lyssna till intressanta föredrag under en eftermiddag och efterföljande mingel.

2013-12-18 |
Tre nya medlemmar i Optikbranschen

Vid styrelsemötet 131217 antogs tre nya medlemmar i Optikbranschen. Numera representerar branschorganisationen ytterligare två kategorier.

Branschen har under de senaste tio åren genomgått ett mycket stort skifte. Näthandeln är etablerad och står för en betydande del av marknaden. Den refraktiva kirurgin har gjort sitt definitiva intåg och är idag ett alternativ för många kunder. Dessutom har nya aktörer kommit in på marknaden och gamla stöpts om eller bytt ägare. Givetvis ska branschorganisationen gå i takt med utvecklingen och den här utvecklingen känns väldigt stimulerande.

2013-08-30 | Årets Butik
Årets Optikbutik 2013

Årets butik i optikbranschen 2013 är City Optik på Drottninggatan i Stockholm. Butiken tilldelas priset för bland annat för sin personliga touch, nytänkande och framgångsrik närvaro i sociala medier. Priset delas ut av branschtidningen Optik.

2013-05-20 | Kvalitet»Kontaktlinser
Optikbranschens rekommendationer till konsument

Kontaktlinser är ett alternativ av flera, för att tillgodose behovet av synkorrigering för miljontals människor. Du kanske är en av dem? Eller så överväger du kanske att testa kontaktlinser för första gången – alternativt har använt kontaktlinser under en period i ditt liv och nu vill börja använda dem igen.

Oavsett vilken beskrivning som passar bäst in på dig så kanske du överväger internet som en källa för information och kanske även som ett sätt att skaffa dina linser.

Här finner du några enkla råd att tänka på när du väljer hur och var du köper dina kontaktlinser. Råden är framtagna för ditt bästa gällande ögonhälsa och komfort.